Annonce:

Sjælden Lamborghini stod stille på stuegulv i 35 år

Verdens første superbil med centermotor fortjener asfalt under hjulene. Hvorfor denne Lamborghini Miura stod stille i en stue i 35, er uklart.

Besøg vores annoncør:

Hvad ville du gøre, hvis du havde nøglerne til en Lamborghini Miura?

Hvis svaret er, at stille bilen på stuegulvet i 35 år, er du ikke helt så vanvittig, som mange nok vil tro. For det er gjort før.

I hvert fald ifølge auktionshuset Gooding and Company, som leder efter en ny ejer til denne gyldne Miura P400 S fra 1970. En af bare 338 eksemplarer som blev bygget mellem sent i 1968 og de første dage af 1971.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Nu sælges bilen i forbindelse med udstilling Pebble Beach til august.

Auktionshuset skriver om bilen, at den har tilbragt det meste af livet på netop et stuegulv. Hvorfor bilen med stelnummeret 4.614 stod så længe lige der, er ikke helt til at blive klog på. Men det er altså forklaringen, der er at spore.

LÆS OGSÅ: Nu er strøm lige så dyrt som diesel, siger nordmænd

Farven er den oprindelige to-tonet beige kaldet Luci di Bosco. Den 3,9-liters V12-motor er også uberørt. Det samme gælder karosseriet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

På de 54 år, der er gået, siden bilen forlod Lamborghinis fabrik i Sant’Agata, Italien, har den dog ikke stået helt stille. Faktisk afslører triptælleren i den Bertone-designede italiener, at det er blevet til 42.043 kilometer.

Det lyder umiddelbart ikke af meget for en 54 år gammel bil. Men i Lamborghinis verden er det en del. Omvendt er det betryggende at vide, at bilen rent faktisk er blevet brugt.

På den anden side har tidens tand også sat sine spor i bilen, der langt fra er perfekt. Blandt andet har den højre forskærm fået et ordentligt tryk lige omkring forlygten.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Det er ikke første gang, at historier om biler, der har stået stille meget længe, dukker op til overfladen. Det kan endda ske for ‘helt nye biler’.

I den belgiske havneby Antwerpen fortæller flere kilder til både tyske og franske medier, at de ser biler stå stille i op til et år, før de bliver flyttet. Situationen er nu så alvorlig, at den skaber pladsproblemer flere steder. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler