Annonce:

Sjælden Ford Sierra søger ny ejer – har kørt 100 kilometer

Ikke 1.000. Ikke 10.000. Men sølle 100 kilometer er hvad denne Ford Sierra RS Cosworth har kørt siden 1987.

Besøg vores annoncør:

Der er langt mellem dem herhjemme. Og i Norge er en Ford Sierra RS Cosworth om muligt et endnu sjældnere syn. Alligevel er denne ener dukket op.

Med bare 100 kilometer på triptælleren findes der næppe nogen Sierra RS Cosworth, der har kørt færre kilometer end dette eksemplar. Det skulle da lige være, hvis Ford i Europa har en bil stående i en hemmelig fabrikssamling et sted.

Historien går, at Fordens ejer tog bilen med til Norge fra Tyskland for 25 år siden. Men nu er det altså tid til at finde et nyt hjem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

– Vi har fået til opgave at sælge den.

LÆS OGSÅ: Folk der kører gaderæs er “uden for rækkevidde”, siger chef

– Den nuværende ejer har samlet biler i mange år. Han er oprigtigt interesseret i specialmodeller og har været kunde hos os i omkring 30 år. Vi er meget stolte over at kunne præsentere denne bil til salg, fortsætter bilforhandleren Ronald Jensen fra Førde til norsk TV2.

Ifølge mediet blev der solgt godt 60 Sierra RS Cosworth, da modellen var ny i 1980’erne. Hvor mange, der stadig er i landet, fremgår ikke af oplysningerne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Der findes også en hårdere pumpet Sierra. Nemlig RS500 Cosworth. Som navnet antyder, blev bilen dog kun bygget i 500 eksemplarer. Samtlige biler blev leveret som enten højre- eller venstrestyret med 224 hestekræfter fra 2-liters, 4-cylindrede benzinmotor med turbo.

Tilbage i Førde er der spørgsmålet om prisen på RS’eren. Den nuværende ejer slipper ikke bilen for mindre end 2,5 millioner norske kroner. Med dagens vekselkurs svarer det til 1,63 millioner danske kroner.

Det er ikke første gang, at Boosted har kunnet fortælle, om hvordan velbevarede Sierra RS Cosworth har søgt nye ejer. Men det er første gang, kilometertallet har været så lavt.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler