Reklame:

Så skete det – helt ny kørekort er indført

Bilister med sådan et kørekort må køre helt specielle biler – til gengæld må de aldrig slå traction control, ABS-bremser og andet sikkerhed fra. 

Som det første land i verden har Australien indført en ny type kørekort. Helt konkret gælder det i første omgang for bilister i delstaten South Australia.

Og det gælder faktisk kun én bestemt type bilist. Nemlig dem der gerne vil have mange hestekræfter. Altså den slags man finder i superbiler og op efter.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Disse bilister skal nu tage et helt særligt kørekort. Reglen er blevet indført efter drabet på den bare 15-årige Sophia Naismith sidste år.

Teenageren blev kørt ned og slået ihjel af en Lamborghini-ejer, da hun gik på en fortovsstrækning i byen Adelaide sidste år. Det skriver Which Car.

LÆS OGSÅ: Skidestiv kørelærer anholdt – var fuld under køretime

Det såkaldte “u-kørekort” – ultra high-power vehicles – gælder fra begyndelsen for 200 bilmodeller, oplyser australsk politi. Grænsen er sat ved en effekt på 375 hestekræfter pr. ton.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Busser og motorcykler er dog undtaget fra den nye regel. Til gengæld slår politiet hårdt ned på bilister med det nye kørekort, hvis disse træder ved siden af.

Eksempelvis er det ulovligt at slå bilens traction control fra. ABS-bremser er det også ulovligt at koble fra. Gør man det alligevel på offentlig vej, vanker der en bøde op til 5.000 australske dollar svarende til 22.200 danske kr.

Desuden skærpes en række mulige fængselsstraffe. Eksempelvis udløser et trafikdrab nu ikke længere højst et år bag tremmer. Sker der i en bil, der kræver “u-kørekort” løftes strafferammen til 5 år. Er der alkohol involveret kan straffen være 7 år.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?