Så lidt sker der når en ny Volvo XC60 ruller rundt på taget med 50 km/t

maxresdefault

Den svenske bilfabrikant er godt på vej mod målsætningen om, at ingen må dø i en ny Volvo i 2020.

XC60 årgang 2018 er Volvos nyeste og mest sikre bil til dato. For et firma, der går så fanatisk meget op i sikkerhed, siger det ikke så lidt.

For hvad sker der egentlig, hvis du en dag befinder dig i en Volvo, som har mistet jordforbindelsen? Ja, hvis det er i en Volvo XC60 årgang 2018, er svaret formentlig: ikke ret meget. I en video fra deres Safety Center i Göteborg, som Volvo selv har frigivet, ses en ny XC60 flippe godt og grundigt rundt om sig selv.

Reklameblok:NØJES MED KNUBS
Men da bilen ligger stille på siden, er det ikke som et sønderknust vrag. Et par gedigne buler og lidt knust glas er alt, hvad der vidner om den simulerede ulykke, som skete med 60 kilometer i timen.

I klippet, som du kan se herunder, er det centralt at holde øje med det, som sker inde i kabinen. Eller som rettere ikke sker. Der er nemlig ingen stolper, der bøjer eller bukker under for presset fra turen rundt. Kabinen forbliver intakt. Det samme har bilens passagere derfor også hidtil usete chancer for, når det kommer til bilulykker.

Godt gået, Volvo!

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

SE KLIPPET HERUNDER

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/bilsport/videos/1462109697185492/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk