Annonce:

Rimac overvejer at bruge diesel i elbiler

Den nye teknologi vil kunne skære betragteligt af bilers vægt, siger Rimac. Diesel er dog blot ét af de brændstoffer, kroaterne overvejer.

Rimac er kendt for at bygge nogle af de hurtigste elbiler, verden endnu har set. Overraskende nok forsvarer mærket dog ikke elektriciteten som drivmiddel.

Nu fortæller mærkets stifter, Mate Rimac, at han og hele holdet bag mærket overvejer at bruge fossile brændstoffer til at producere elektricitet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Væsker som diesel, brint eller LPG-gas kan anvendes til at generere strøm til mærkets elektriske motorer i fremtiden, lyder det.

Det vil betyde, at Rimac helt vil kunne undvære tunge batteripakker i fremtiden, hvilket vil gavne mærkets biler betydeligt.

LÆS OGSÅ: Vejsalt virker ikke længere – nu risikerer veje helt at lukke

I et interview med Autocar forklarer Mate Rimac, at bilmærket ikke vil binde sig til udelukkende at producere elbiler, men de vil fremstille biler med det, “der er mest spændende i øjeblikket.”

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Rimac-stifteren ønskede ikke at fastsætte en bestemt dato for, hvornår teknologien med fossile brændstoffer, der kan producere strøm, eventuelt vil være klar. Men han mener, at det kan få “betydning for hele bilindustrien”.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler