Annonce:

Retssag får grønt lys: Tesla-ejere føler sig snydt af klamt trick

En dommer har sagt god for, at Tesla kan retsforfølges for at fjerne rækkevidde med software i mærkets biler.

En dommer i den amerikanske delstat Californien har sagt god for, at Tesla kan sagsøges på baggrund af beskyldninger om software-snyd.

Beslutningen kommer efter, at en række Tesla-ejere i maj sidste år truede med at trække Tesla i retten, fordi rækkevidden i deres biler pludselig blev markant mindre.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ejerne, der nu har fået rettens ord for, at søgsmålet kan fortsætte, mener, at op til 20 procent af bilernes rækkevidde forsvandt.

Det skriver Courthousenews.

LÆS OGSÅ: 18-årige Anna tog den ultimative hævn over bilist

Ifølge retsdokumenterne mener Tesla-ejerne, at mærket med en række automatiske softwareopdateringer har reduceret bilernes rækkevidde med op til 20 procent.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det helt uden at ejerne fik besked om det. Ligesom de ikke har været i stand til at forhindre udrulningen af opdateringen til netop deres biler.

Hvis retsystemet finder, at der rent faktisk er hold i de vrede bil-ejeres påstande, vil Tesla næppe kunne ignorere det.

Søgsmålet fylder 16 sider. På de sider skriver de vrede Tesla-ejere også, at flere af dem efterfølgende har betalt ‘tredjeparter’ flere hundrede dollar for at få Teslas begrænsning rullet tilbage eller genoprette batteriernes oprindelige kapacitet.

Nogle af Tesla-ejerne hævder i søgsmålet, at Teslas opdatering gjorde batterierne i deres biler ubrugelige. Og at de derfor måtte skaffe andre batterier. Noget der har kostet op mod 15.000 dollar svarende til 103.000 danske kroner.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

At søgsmålet nu har fået grønt lys, er ikke det samme som, at de vrede bilister har vundet over Tesla. I hvert fald ikke endnu.

Sagen kan ende i et forlig, før den overhovedet når en retssal. Der er selvfølgelig også den mulighed, at der ikke er hold i påstandene. Og så ryster det næppe Tesla.

Læs flere nyheder fra og om Tesla lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler