Annonce:

Sker fra 1. januar 2025 – danske bilister skal betale mere for diesel

Regeringen vil hæve dieselafgiften i et forsøg på at tvinge bilister at reducere Danmarks co2-udslip. Eller i hvert fald noget af det.

SVM-regeringen foreslår nu, at danske bilister skal betale 50 øre mere pr. liter diesel i ren afgift. Får regeringen sin vilje, stiger afgiften i 2025.

Det ligger oven i den planlagte afgiftstigning, der allerede blev aftalt for hele 14 år siden, men som først gælder fra nytår. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Regeringen skønner, at man spare 0,5 ton co2 ved at tvinge bilister til at betale mere for diesel. Regeringen kommer dog også bilisterne lidt i møde.

Klimaminister Lars Aagard (M) fortæller ifølge Ritzau, at privatbilister kompenseres med en lavere udligningsafgift. En strafafgift dieselbilister i forvejen betaler.

LÆS OGSÅ: Regeringen lover bilister 500 millioner kroner

Helt afskaffe udligningsafgiften vil regeringen dog ikke. Ifølge klimaministeriet falder udligningsafgiften i snit med 700 kr. Og senest i 2026 vil den samme afgift falde med yderligere 300 kr.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

– Så for danskere, der har en dieselbil, bliver det samlet set lidt dyrere at fylde tanken, men billigere at have bilen, hævder Lars Aagaard.

Regeringen vil også kompencere erhvervslivet, for at man nu vil gøre diesel dyrere. Hvordan vil Lars Aagard dog ikke fortælle.

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler