Annonce:

Radikale Venstre vil gøre diesel dyrere – “God idé”, siger FDM

Radikale Venstre vil lægge vægtafgift på tøj, og så vil partiet gøre diesel dyrere. Det sidste er, hvis man spørger FDM, en god idé.

Besøg vores annoncør:

Tirsdag i denne uge præsenterede De Radikale en række forslag, som vil gøre det endnu dyrere at være dansker.

Partiet har nemlig præsenteret, hvad man kalder en ”ambitiøs, grøn afgiftsreform”. I flere punkter oplister partiet således, hvordan det skal være dyrere at være dansker.

Partiet vil bl.a. lægge vægtafgift på tøj, afgift på flyrejser, indføre kilometerbaseret afgift for personbiler og øge dieselafgiften. Sidstnævnte synes bilejernes interesseorganisation FDM er en fremragende idé.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

FDM mener nemlig, at en højere literpris på diesel i Danmark, vil begrænse den grænsehandel, der lige nu får især tyske vognmænd til at købe deres diesel i Danmark.

LÆS OGSÅ: Radikale Venstre foreslår: “Der skal vægtafgift på andet gamle biler”

De Radikale er dog ikke, der går med tanken om at gøre diesel dyrere. Ifølge FDM viser et lækket notat fra regeringen klimaforhandlinger nemlig, at et forslag om at hæve prisen for en liter diesel med 47 øre er på bordet.

Fint, men hit med udligningsafgiften!
Oveni i den prisstigning skal der lægges moms på 25 procent. Altså helt konkret skal diesel være 59 øre pr. liter dyrere, end den er i dag.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og det er sådan set et fint forslag at straffe bilisterne på den måde, mener FDM. Men det kræver, siger organisationen, at regeringen giver noget tilbage i den anden ende.

Eksempelvis ser FDM gerne, at den udligningsafgift, som dieselbil-ejerne betaler i dag, reduceres, så den svarer til stigningen i afgiften på en liter diesel.

På den måde mener FDM, at dieselbil-ejerne holdes skadefri. FDM’s beregninger viser, at dieselbil-ejerne på den måde vil spare 225 kr. om året.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Det er først ved et kørselsbehov på 25.000 kilometer om året, at FDM’s forslag vil koste bilisterne penge. Godt 56 kr. om året.

Mens regeringens udspil allerede ved et kørselsbehov på 10.000 kilometer om året vil betyde, at dieselbil-ejerne 294 kr. om året. Og det bliver kun dyrere, jo flere kilometer bilerne kører.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler