Porsche skal betale 744 millioner kroner til Volkswagen


Det kan godt være, at de hører under samme koncern. Men Porsche kommer til at kunne mærke det på finaserne, at man trækker sig fra en aftale med VW om elbilsudvikling.

Selvom de deler moderkoncern, er der ingen kære mor. Porsche skal betale 100 millioner euro – hvad der svarer til 744 millioner kr. – for at trække sig fra det fælles elbilsprojekt, man ellers indtil nu har haft med Volkswagen Nutzfahrzeuge (afdelingen for erhvervsbiler, red.)

Det skriver Automotive News. Mediet kan fortælle, at beløbet er resultatet af en intern aftale mellem de to fabrikker, som betyder, at Porsche med VAG-gruppens velsignelse får lov at gå egne veje i udviklingen af en såkaldt ‘high performance’-elbil.

Noget af det, som Audis Artemis-projekt, skal resulterer i ‘super luksuriøse sedanmodeller’. Men det skal Porsche altså ikke være en del af.

En elbil der ellers skulle være bygget af Volkswagen Nutzfahrzeuge på en fabrik i Hannover. Og det er altså det tab, som den tyske fabrik nu altså skal kompenseres for. Endda af en af sine ‘egne’.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Egentlig skulle det hele have været en del af Audis Artemis Project, som også Bentley er med i. Projektet skal dog stadig munde ud i noget ny teknologi rettet mod selvkørende biler. Men det bliver altså uden Porsche.

En af forklaringerne, skriver Automotive News, på at Porsche trækker sig fra projektet, er, at man på fabrikken i Zuffenhausen tror på, at man har kunder der hellere selv vil køre bil.

Derfor arbejder Porsche nu videre på et projekt, der internt er kendt som K1. Det skulle også ende ud med at blive til en topmodel for mærket. En dag…

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk