Politikere vil forbyde bilister at køre over 90 km/t på motorvejen

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Det kan være en god idé, siger trafikforsker til TV2.

Hastigheden på den fynske motorvej skal drastisk ned. Det mener tre af landsdelens kommuner og det med vidt forskellige begrundelser. I Nyborg vil man eksempelvis forbyde bilisterne at køre mere end 90 km/t på samtlige af kommunens kilometer motorvej.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Det handler ifølge Nyborg kommune om støjgener, når bilister kan køre op til 110 km/t. Det skriver TV2. Odense og Assens har ikke ønsket at svare på, om man også vil forbyde bilister at køre mere end 90 km/t på motorvejen.

Det vil man til gengæld gerne sætte ord på i Middelfart og Kerteminde. Her handler det henholdsvis om reduktion i Co2-niveauet og støjen fra motorvejs-kilometerne.

Jeppe Rich, professor og ekspert i trafikanalyse på Danmarks Tekniske Universitet (DTU), siger til mediet, at der kan være en god idé at sænke hastigheden på den fynske motorvej. Men det kommer an på specifikke forhold. Trafikforskeren mener bl.a., at det giver mening at sætte hastigheden ned i myldretiden.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk