Annonce:

Politiet var bange for den – sjælden “Opel” forladt i 30 år

Opel Lotus Omega var lige ved og næsten blevet forbudt i England, fordi politiet var bange for ikke at kunne følge med banditterne på vejene.

Besøg vores annoncør:

Med en topfart på 305 km/t kunne og kan Lotus Omega, der er baseret på en Opel af samme navn, køre fra det meste på vejene. Selv i dag.

Historien går, at briterne var lige ved at forbyde bilen, da den kom frem i 1990. Det var avisen Daily Mail og politiforbundet, der ville have gjort bilen forbudt.

I december 1990 nåede debatten helt ind i det britiske parlament, men i sidste ende faldt det hele til jorden. Resten er historie. Bl.a. med et par kapitler om nogle vilde biljagter indimellem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Bilen her har ifølge ejerens nabo stået stille i 30 år. Måske mere end det. Triptælleren i speedometeret afslører, at den 3,6-liters rækkeseks-motor med sine dobbelte Garrett-ladere har kørt bare 10.138 miles eller bare lidt mere end 16.000 kilometer.

LÆS OGSÅ: 7 ud af 10 elbil-ejere brokker sig over det samme i Danmark

Hvorfor får vi ikke svar på i videoen, som kan ses herunder. I hvert fald ikke før kameramanden bliver bedt om at holde op med at filme og forlade stedet.

Lotus havde i sin tid planer om at bygge 1.000 eksemplarer af Omegaen, der også blev kaldt Carlton. Det blev dog kun til 950 på grund af en generel økonomisk krise i 1990’erne.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme har der været mindst en håndfuld Lotus Omega. Men ifølge Nrpla.de er der kun oplysninger om 3 af dem at finde i Motorregisteret.

Bil nummer 392 er afmeldt i september sidste år, mens bil nummer 347 blev eksporteret efter maj 2021. Kun én Lotus Omega har tilsyneladende danske nummerplader på i øjeblikket.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler