Politiet nægter: Det er ikke et krav, vi har fået

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Politikerne regner med det. Men politiet nægter, at det er et krav, at deres nye fotovogne skal hente yderligere 134 mio. kr. i fartbøder i år.

Da et flertal på Christiansborg i december 2020 blev enige om det seneste politiforlig, blev det besluttet, at bilisterne skulle være med til finansieringen. Altså igennem flere fartbøder i statskassen.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Helt konkret regnede politikerne med, at bilisterne allerede i år vil bidrage med 134 mio. kr. ekstra oveni i de mange hundrede millioner af kroner i fartbøder som hvert år triller ind som en del af statens budget.

En forøgelse af kontroltrykket vil således bidrage til at øge færdselssikkerheden og samtidig medføre et merprovenu, der kan bidrage til finansieringen af en ny flerårsaftale”, står der blandt andet i aftalen om politiets forhold fra 2021 til 2023.

Men over for TV Syd nægter Sydøstjyllands Politi, at der skulle være noget krav til dem. I hvert fald ikke, når det kommer til at hente flere penge op af bilisternes lommer.

Reklameblok:– Det er ikke et krav, der er kommet ned til politiet, som vi skal indfri, siger vicepolitiinspektør ved Sydøstjyllands Politi Jesper Egelund til mediet.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk