Politiet jagter cyklister med ny taktik – bøder for 25.000 kr. på to timer

Arkivfoto: presse-fotos.dk

Det er ikke kun bilister, politiet kan gøre livet surt for. Cyklister skal heller ikke tro, de ejer vejnettet. Nu har politiet taget en ny taktik i brug.

Cyklister, der blæser på færdselsloven, fylder for meget i det københavnske gadebillede. Af samme grund tog hovedstadens politi kort før nytår en ny taktik i brug for at komme efter de lovløse cyklister.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

LÆS OGSÅ: Vidste du det? Her løber p-afgiften ALTID op i 1.020 kr.

I løbet af bare et par timer i søndags kunne politiet således dele bøder ud til 34 cyklister på Nørrebro i København. De skal samlet set aflevere 25.000 kr. til statskassen.

– På to timer fik 28 personer bøder for at cykle uden lys, tre for at køre over for rødt lys og yderligere tre for at bruge mobilen på cyklen. Reglerne er lavet for, at vi alle kan komme sikkert frem – så følg dem, skriver politiet på Twitter.

Reklameblok:Cyklister har politiet fået fat i, fordi man har indsat gående og cyklende betjente i gadebilledet. Altså på gåben. Det er sket, efter Københavns Politi har haft en dialog med byens borgere. Man talte blandt andet om problemet med cyklister.

 

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk