Annonce:

Peugeot vil bygge dieselvarebiler om til elbiler – skal ‘kun’ koste 150.000 kr.

Stellantis-mærket vil give ældre varebiler ‘en ny chance’ for 150.000 kroner eller derunder. Bare ikke i Danmark. I hvert fald ikke i første omgang.

Som mærke vil Peugeot kun sælge elbiler i 2030. Men det betyder ikke, at franskmændene har glemt deres ældre, dieseldrevne varebiler.

Tværtimod vil Peugeot nu tilbyde bilister, at de kan få bygget deres diesel-varevogne om. Altså til elbiler. Projektet begynder næste år i hjemlandet Frankrig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Til den tid vil det være muligt for 20.000 euro, der svarer til 150.000 kr., eller mindre at få bygget modellen Peugeot Expert og de identiske modeller Citroen Jumpy, Opel Vivaro, Fiat Scudo og Toyota ProAce om af fabrikken.

Xavier Peugeot – ja, det hedder han faktisk – der er direktør for Stellantis europæiske varebiler, siger til Autonews Europe, at målet med projektet er ‘billige elbiler’.

LÆS OGSÅ: Tesla vil lægge vinduesviskerne bag betalingsmur

Altså til folk med små eller mellemstore virksomheder der ikke har mod på at investere i en helt ny elbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Når Stellantis begynder at bygge dieselvarebiler om i Frankrig skyldes det, at landets regering vil betale hele 40 procent af regningen pr. bil. Altså op til 10.000 euro.

Den offentlige støtte er dog betinget af, at ejeren beholder varebilen i mindst ét år efter ombygningen fra diesel til strøm.

Bilisterne må dog også sælge den ombyggede elbil, hvis bare de kører mindst 6.000 kilometer i bilerne efter ombygningen. Xavier Peugeot fortæller dog til Autonews Europe, at ejerne ikke skal forvente samme rækkevidde.

Faktisk skal bilisterne forvente en lavere rækkevidde end i fabriksbilen e-Expert. En bil der i forvejen ikke klarer mere end 230 kilometer på en opladning med et 50 kWh-batteri.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler