Petter Solberg vender tilbage til WRC i VW Polo GTI R5-debut

Den ellers pensionerede WRC-legende gør et enkelt comeback, når han deltager i åbningsløbet i Spanien

En legende vender tilbage til World Rally Championship. Omend det kun er for ét løb, så sætter norske Petter Solberg sig igen bag rattet af en WRC-bil. Og det gør han i Valencia – lige der hvor den lynhurtige nordmand ellers indstillede karrieren i 2012.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Sammen med sin co-driver Veronica Engan skal Solberg i dagene mellem den 25 og 28. oktober forsøge at få den nye Volkswagen Polo GTI R5 over målstregen hurtigst muligt.

For Solberg er bilen dog ikke helt ukendt, nordmanden kører nemlig rallycross i en Polo med hele 570 heste.

LÆS OGSÅ: Volkswagen vender tilbage til rally: Så heftig er den nye Polo GTI R5

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Men ikke bare er den 270-hestes Polo helt ny, det er også den eneste bil, Volkswagens fabriksteam stiller til WRC-start med i år.

Solberg vandt WRC-mesterskabet for Subaru i 2003 blot ét point foran Citroën-fabrikskøreren og konkurrenten, franskmanden Sebastian Loeb. I alt høstede Solberg 52 podiepladseringer og 13 WRC-sejre i sammenlagt 188 løb for henholdsvis Ford, Subaru og Citroën. Løbet i Valencia er Solbergs første i WRC-regi som Volkswagen-kører.

 

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk