Annonce:

Per forudser Teslas konkurs – “Begyndelsen til enden”

Tesla-boblen er ved at briste, og det kan betyde bilmærkets konkurs, advarer aktieanalytiker Per Lekander i et interview med CNBC.

Teslas aktie er muligvis slet ikke færdig med at falde. I hvert fald forudser aktieanalytiker Per Lekander, at værdien har kurs mod de 14 dollar, altså fra de nuværende lige omkring 171 dollar.

Det fortæller analytikeren i et interview til CNBC. Nogenlunde det samme sagen Per Lekender, der er svensk, dog til norske Finansavisen i 2021.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Selv har Per Lekander shortet Tesla-aktien siden 2020, altså satset på at tjene penge i tilfælde af aktiefald. Og selvom det er gået skidt for folk i samme situation, holder Per Lekander fast.

– Dette er virkelig begyndelsen på enden for Tesla-boblen, som muligvis er den største aktiemarkedsboble i moderne historie.

LÆS OGSÅ: Kong Frederiks ven dømt for vanvidskørsel

Faktisk forudser analytikeren, at Tesla-aktien vil falde med hele 92 procent, før det amerikanske bilmærke må dreje nøglen om.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Omvendt er Tesla-aktien trods udfald alt i alt steget med 465 procent. Det er da heller ikke alle analytikere, der ser lige så dystert på Tesla-aktiens skæbne.

Det skal dog ses i forhold til et fald på 33 procent alene i de første tre måneder af 2024. Og det gør kun Lekander mere overbevist.

– Hvis den (aktien, red.) falder under et vist niveau på grund af alt det, der er foregået, vil Tesla gå konkurs.

– Jeg kan ikke se nogen som helst grund til at forvente et opsving i løbet af de næste to år, da disse modeller er forældede, og da økonomien ikke er på vej op.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Tesla er dog langt fra at være det mest nødlidende bilmærke i øjeblikket. Fisker Inc., der har danske Henrik Fisker i spidsen, klarer sig så dårligt, at Børsen i New York har suspenderet handlen med aktien.

Nogenlunde samtidig med den udmelding kunne Henrik Fisker i øvrigt selv fortælle, at hele produktionen, som man lejer sig til i Østrig, er sat på pause i seks uger.

En investering på omkring 150 millioner dollar, som Fisker blev stillet i udsigt, er også faldet til jorden. Det sker, fordi ‘et større bilmærke’ er sprunget fra forhandlingen med netop Henrik Fisker. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler