Officielt: Zenvo har navngivet sin næste model – den får V12-motor

Foto: Bjørn S. Nielsen

Det dansk-russiske mærke er klar med navnet på den næste bil i rækken. Der skal omvendt kun bygges 100 eksemplarer.

Snart kommer der flere cylindre til Zenvos fabrik i Præstø. Siden august sidste år har vi vidst, at mærket ville bygge en helt ny, 12-cylindrede model. Dengang i sensommeren forlød det, at bilen vil få op mod 2.000 hestekræfter.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

LÆS OGSÅ: Zenvos danske stifter har forladt mærket

Men nu har vi et lidt mere “præcist” antal – nemlig mellem 1.500 og 1.800 hestekræfter. Og så har vi et navn. Zenvos næste bil vil lystre navnet Aurora. Det fortæller mærkets bestyrelsesformand Jens Sverdup til Top Gear.

Og det er ikke alt nyt fra Præstø. For selvom Aurora kun leveres med V12-motor, er den maskine – der i øvrigt får dobbelte turboer – kun én i en ny familie af V-formet motorer.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Zenvo vil bygge både V6 og V8-motorer til andre. Hvad angår V12’eren, siger bestyrelsesformanden, at Aurora får en tophastighed ‘over 400 km/t’. Noget 30 personer allerede sidste sommer sagde, at de ville være interesseret i at smide penge efter.

Der skal dog bare bygges 100 biler. Antallet skal fordeles mellem en mere GT-orienteret ‘cruiser’ og en hardcore udgaver, der får tilnavnet Agile.

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk