Reklame:

Nyt bilmærke bekræfter: “Vi kører Formel 1 fra 2028”

Torsdag i denne uge bekræftede Cadillac, at man går ind i Formel 1 for at bygge motorer til Andretti Motorsport fra 2028.

Torsdag i denne uge bekræftede det General Motors-ejede Cadillac, at mærket har skrevet sig på listen over motorleverandører til Formel 1.

Cadillac har skrevet sig op til reglementet i motorsportens kongeklasse fra 2028.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

– Vi er begejstrede for, at vores nye Andretti Cadillac Formel 1-projekt vil blive drevet af en General Motors-motor.

– Med vores dybe ingeniør- og racingrekspertise er vi overbevist, om at vi vil kunne udvikle en succesrig motor til løbsserien og af den vej slå Andretti Cadillacs status som et ægte fabrikshold fast.

LÆS OGSÅ: Bilmærke afviser: Vil ikke have noget med Formel 1 at gøre

– Vi vil konkurrere med de allerbedste på det absolut højeste niveau med en passion og integritet, der vil kunne løfte sporten for fans over hele verden, siger General Motors’ administrerende direktør Mark Reuss i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Tilbage i oktober godkendte den internationale motorsportsorganisation FIA Andretti Cadillac som det 11. Formel 1-hold. Liberty Media, der ejer de kommercielle rettigheder til sporten, overvejer dog stadig ansøgningen.

Der er plads til 12. hold i Formel 1. Men Andretti Cadillac er det eneste projekt, som indtil videre har fået grønt lys. Flere andre er blevet afvist. Læs mere om det her.


Reklameblok:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?