Annonce:

Nye tal: Tesla Model Y er verdens mest populære bil

Der er ikke så meget at diskutere. Ifølge en ny opgørelse var Tesla Model Y med længder den mest populære bil i hele verden sidste år.

Besøg vores annoncør:

Sidste år kunne Tesla nærmest ikke sende bilerne på gaden hurtigt nok. Særligt Model Y var rasende populær.

Herhjemme smadrede bilen en 37 år gammel salgsrekord, som Opel dengang satte med den næste nye Kadett E. Læs mere om det.

Og selvom lagrene i dag bugner af så mange biler, at de kan ses fra rummet, kan Tesla alligevel lune sig ved et 2023, der gik absurd godt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Ifølge en ny opgørelse fra analysefirmaet Jato Dynamics var Model Y nemlig den betingede mest populære elbil i 2023. Og det ikke bare herhjemme, men i hele verden.

LÆS OGSÅ: Suspekt bilmærke bruger den sidste “Saab” ulovligt

Der er endda pænt med afstand ned til den verdens næstmest populære bil. Den model Toyota kalder RAV4 – og på andre markeder Wildlander – solgte ‘kun’ i 1,075 millioner eksemplarer.

Tesla solgte 1,2 millioner Model Y i samme periode. Herefter solgte Honda 846.000 eksemplarer af CR-V, som også hedder Breeze. Nok til en tredjeplads.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Samtlige bilmærker og modeller i top 3 gik i øvrigt frem i forhold til salget i 2022. Tesla dog absolut mest med et plus på hele 64 procent.

Jato Dynamics laver i øvrigt meget spændende statistik på bilmærkerne og deres modelprogram. Analysefolkene er bl.a. også kommet frem til, at Tesla trods salgssuccesen Model Y har verdens næstældste modelprogram. Læs mere om det her.

Seneste nye er prisstigninger. I hvert fald har Tesla varslet, at man fra 1. juli sætter prisen op på en række modeller, fordi disse er bygget i Kina, som EU i denne uge har kastet op mod 38,7 procents straftold efter.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Nye tal: Tesla Model Y er verdens mest populære bil
Credit: Jato Dynamics
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler