Annonce:

Nye EU-regler: Nu bliver diesel markant dyrere

Frem mod 2030 forventes forbruget af diesel at styrktdykke. Bl.a. fordi det bliver markant dyrere at tanke.

Det er længe kun gået en vej for dieselforbruget. Nemlig opad. Men nu forventes det omvendt at forbruget styrtdykker. Det skriver Finans.

Mediet skriver, at forklaringen skal findes i stigende brændstofafgifter, et nyt CO2-kvotesystem og øget iblanding af biobrændstoffer. Alt sammen noget der de kommende år vil gøre diesel markant dyrere, og dermed få forbrugerne til at holde sig væk.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det vil allerede kunne ses nu. De næste tre år skønner skatteminister Jeppe Bruus i et svar til Folketinget, at efterspørgslen på diesel vil falde med hele 8 procent. Mens det inden 2030 vil være faldet med 24 procent.

Allerede næste år vil afgiften på en liter diesel stige med 7,7 procent. Sådan så der skal afleveres 3,07 kr. til statskassen for hver liter. Omvendt mente tidligere klima- og energiminister Dan Jørgensen (S) i 2021 ikke, at de planlagte afgiftsstigninger vil ramme benzin.

LÆS OGSÅ: Verdens første – nu kigger fotofælderne ind i folks biler

Men der er faktisk også blevet længere mellem dieselbilerne på de danske veje. Da den daværende S-regering senest lagde bilafgifterne om i december 2020, var der 827.000 dieseldrevne personbiler med nummerplader herhjemme. I dag er det tal skrumpet til 749.000.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Skatteministeriet forventer da også, at salget af diesel-dråber kun går en vej frem mod 2030. På tærsklen til det nye årti vil vi være nede på, at der kun sælges 2,2 mio. liter diesel om året. Men det allerede i 2030 vil være faldet til 2,1 mio. liter.

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler