Reklame:

Ny undersøgelse: Elbiler er meget dyrere at reparere på

En ny undersøgelse fra Tyskland peger på, at elbiler er dyrest, når det går galt. Omvendt er de involveret i færre ulykker.

Elbiler er mindre krævende, når det kommer til vedligeholdelse. I hvert fald hvis man sammenligner med biler med forbrændingsmotor.

Til gengæld er elbilerne virkeligt dyre at fikse, når først det går galt. Eksempelvis i en trafikulykke.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Det viser en undersøgelse, som de tyske forsikringselskabers brancheforening GDV står bag. Der er dog mere end én årsag til, at elbilerne koster mere at lappe sammen.

– Reparationsomkostningerne til elbiler er meget højere. I gennemsnit er de mellem 30 og 35 procent højere end for sammenlignelige biler med forbrændingsmotorer, siger direktør hos GDV Jörg Asmussen i en pressemeddelse.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejer i chok – skal betale 148.000 kr.

Knap så overraskende peger tyskerne på elbilernes batterier som en af hovedårsagerne til den større værkstedsregning, når først uheldet er ude.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Dernæst gør usikkerhed, når det kommer til elbilers ofte meget avancerede teknologi, det hele dyrere. Desuden er der få værksted som overhovedet vil påtage sig opgaven.

Det, skriver GDV, presser også prisen op. Hos forsikringsfirmaet Allianz mener man dog, at billedet kan ændre sig.

– Vi har mere end 125 års erfaring med forbrændingsmotorer men kun omkring ti med moderne elbiler.

Reklameblok:


– Der mangler stadig erfaring ude på værkstederne, blandt vejhjælps-firmaer, redningstjenester og eksperter, siger Allianz’ ledende medarbejder Christoph Lauterwasser.


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?