Annonce:

Ny EU-mærkning af benzin og diesel indføres snart

Et nyt mærkat på benzin-og dieselstandere skal gøre det mere overskueligt for bilister i hele EU at tanke

Fra oktober betyder ny EU-lovgivning, at alle benzin-og dieselstandere på tankstationer i EU-lande samt Norge, Tyrkiet og Schweiz osv. skal bære et lille ekstra mærkat udover oktantallet.

Mærkaterne E for benzin og B diesel fortæller bilisterne, hvor høj procentdelen af bioethanol er i det, produkt de tanker. I Danmark er der fem procent bioethanol i oktan 95-benzin og syv bæredygtigt biomateriale procent i diesel, skriver FDM.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

De nye mærker skal gøre det nemmere at gennemskue, hvad man som bilist egentlig fylder på sin bil. Mange EU-lande har nemlig i dag vidt forskellige produkter og dermed oktantal fyldt i brændstofstanderne.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: Hvad skal du hælde i tanken, V-Power eller OK 100?

I Tyskland tilbydes bilister eksempelvis både den billige E10-benzin eller den almindelige ‘Super,’ der svarer til E5-benzin i Danmark. E10-benzin – med ti procents bioethanol – kan endnu ikke fås i Danmark.

Andelen af bioethanol har ikke indflydelse på oktantallet, så den nye mærkningsordning fortælle alene, hvor meget af det, der er blandet i den europæriske benzin og diesel.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den nye mærkning kommer ifølge FDM også til at gælde alle nye personbiler, som får et lille ‘E5’ eller ‘B7’-mærke placeret omkring tankdækslet.

 

 


Annonce:

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler