Ny EU-mærkning af benzin og diesel indføres snart

Et nyt mærkat på benzin-og dieselstandere skal gøre det mere overskueligt for bilister i hele EU at tanke

Fra oktober betyder ny EU-lovgivning, at alle benzin-og dieselstandere på tankstationer i EU-lande samt Norge, Tyrkiet og Schweiz osv. skal bære et lille ekstra mærkat udover oktantallet.

Mærkaterne E for benzin og B diesel fortæller bilisterne, hvor høj procentdelen af bioethanol er i det, produkt de tanker. I Danmark er der fem procent bioethanol i oktan 95-benzin og syv bæredygtigt biomateriale procent i diesel, skriver FDM.

De nye mærker skal gøre det nemmere at gennemskue, hvad man som bilist egentlig fylder på sin bil. Mange EU-lande har nemlig i dag vidt forskellige produkter og dermed oktantal fyldt i brændstofstanderne.

LÆS OGSÅ: Den store benzintest: Hvad skal du hælde i tanken, V-Power eller OK 100?

I Tyskland tilbydes bilister eksempelvis både den billige E10-benzin eller den almindelige ‘Super,’ der svarer til E5-benzin i Danmark. E10-benzin – med ti procents bioethanol – kan endnu ikke fås i Danmark.

Andelen af bioethanol har ikke indflydelse på oktantallet, så den nye mærkningsordning fortælle alene, hvor meget af det, der er blandet i den europæriske benzin og diesel.

Den nye mærkning kommer ifølge FDM også til at gælde alle nye personbiler, som får et lille ‘E5’ eller ‘B7’-mærke placeret omkring tankdækslet.

 

 

Klik frem og tilbage på pilene