Ny dokumentar om dansk drifting på vej

Dokumentaren ‘Doing It Sideways’ følger Danmarks yngste pro-drifter Mikkel Kraus’ kamp i Nordic Drift Series

I en ny dansk dokumentar ‘DOING IT SIDEWAYS’ følger vi Danmarks yngste pro-drifter, Mikkel Kraus’, kamp for at kvalificere sig i mesterskabet Nordic Drift Series. Mikkels liv er fyldt med brændte dæk og hurtige biler, men i centrum af det er et unikt fællesskab centeret om kærligheden til sporten.

Drifting er en motorsport, hvor det ikke kun handler om at køre hurtigt, men også om at køre præcist og ramme en række markeringer på en bane. Det er med andre ord motorsportens svar på kunstskøjteløb, skriver dokumentarholdet. Faktisk vidste folkene bag intet om drifting, før de gik i gang med optagelserne.

Reklameblok:“Vi vidste, at vi ville fortælle en historie om fællesskab og at vi ville ud på landet, derude hvor der bor ægte mennesker. Men at vi endte med at lave en dokumentar om drift, har overrasket mig meget”, fortæller filmens producer Anne Hørlyck.

Plakat til ‘Doing it sideways’ – dokumentaren er produceret af filmskolestuderende fra Aarhus

Film der gør op med fordomme
Idéen til drifting-dokumentaren udsprang af en fascination blandt filmfolkene, der ikke forstod, hvad det var ved drift, der fik folk til at bruge tid og penge på sporten.

“Vi tænkte jo nok, at det bare var en flok brian’er. At det mest handlede om motorlarm og fadøl, men vi er blevet så meget klogere” fortæller Anne Hørlyck der fortsætter

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

“Drifting er en seriøs sport. Folkene bag er virkelig eksperter i det, de gør. Jeg har enorm respekt for det, de kan”.

Det er især fællesskabet blandt drifterne, som har overrasket filmfolkene.

“Vores fordomme er blevet nedbrudt, og jeg håber at de folk, der ser filmen, vil få samme oplevelse”.

DOING IT SIDEWAYS varer 18 minutter og er lavet af producer Anne Hørlyck, tilrettelægger Magnus Vendelbo, fotograf Christine Radl samt et hold på næsten 20 mand. Filmen er optaget i foråret 2019 og får premiere 11. juni i Hadsten Bio.

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk