Ny A-klasse, ny AMG – A35 får 306 hk

A-Klassen har fået ny platform – og nu kommer den første AMG


Efter årets Paris Motor Show har Mercedes en ny intromodel i den del af A-Klassen der bærer AMG-emblem – navnet er A35 AMG 4MATIC.

Begynder vi under hjelmen, er den nye AMG’er udstyret med en to-liters, firecylindrede turbomotor og en effekt på 306 hestekræfter og 400 newtonmeter, der går direkte i et syvtrins dobbeltkoblingsgear og videre ud i et firehjulstræk.

Den opsætning går A35 AMG i stand til at nå fra 0 til 100 kilometer i timen på 4.7 sekunder. Kun et halvt sekund langsommere end den gamle A45 AMG, der udgik af produktion tidligere i år.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Som den ægte AMG’er, den nye A35 er, overhaler den selvfølgelig de øvrige A-Klasser indenom på andre punkter end lige motoren. Undervognen har fået sig en gevaldig opstrammer med en masse aluminum i konstruktionen. A45 er dog ikke helt glemt – bilen donerer nemlig sine forreste styrespindler og en række andre godter til A35 AMG.

LÆS OGSÅ: meget mere Mercedes her

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


A-Klasse-kunder, der vil have AMG-logo, kan dog også krydse en adaptiv undervogn med tre indstillingsmuligheder af på ordresedlen.

På vanlig tysk manér har AMG tænkt alt igennem på den nye model – meget heldigt også at der er bid i bremsepedalen. Det sørger et sæt 350 millimeter store skiver med firestemplede kalibre inden bag 18″ store alufælge for.

LÆS OGSÅ: LÆSERBIL – BOOSTEDS EGEN ROCKET BUNNY AMG LEVER

Af andre sjove sager kan tælles et nyt program til ‘fedtet føre’ i Dynamic Select-systemet, mens et AMG-udstødningsystem sørger for at de fire cylindre kan sige noget.

A35 AMG 4MATIC præsenteres på Paris Motor Show den 2. oktober – og salget begynder allerede senere samme måned.

Reklame:

 

 

 

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk