Annonce:

Nu tøver Lamborghini også – elbilen er måske ikke en god idé

Lamborghini sender godt nok en elbil på gaden, men det bliver først i 2028, og det er ikke en superbil. Sådan én giver nemlig ikke mening, siger chefen.

Rimac bygger nok aldrig en elektrisk hyperbil igen. Og Lamborghini sender måske aldrig en elektrisk Revuelto eller Huracan på gaden.

Og hvorfor så ikke det? Der er simpelthen ingen forretning i det, i hvert fald ikke hvis man spørger Lamborghinis øverste direktør Stephan Winkelmann.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I et interview med Automotive News vil Winkelmann ikke afskrive tanken om en elektrisk superbil, men han er heller ikke sikker på, at den slags bil nogensinde bliver et hit.

– Det er for tidligt (at sige noget om, red.) og vi er nødt til at se tiden an, siger Stephan Winkelmann.

LÆS OGSÅ: Toyota: “Nu går sandheden om elbiler endelig op for bilisterne”

I stedet taler Winkelmann og resten af folkene i Sant’Agata, hvor Lamborghinis fabrik ligger, for brugen og udviklingen af syntetiske brændstoffer. Noget bl.a. søstermærket Porsche har gang i Chile.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Allerede i efteråret 2023 kom det frem, at Lamborghini også vil udvikle syntetisk brændstof. Læs mere om det her. Og det er de ikke ene om.

Et mærke som Bugatti, der nu tilhører kroatiske Rimac i et samarbejde med Volkswagen, fortsætter også med forbrændingsmotoren.

Det seneste, der er kommet frem, og mærkets nyeste bil, er nyt om speedometeret. Og det er faktisk meget mere interessant, end det lyder. Læs mere her.

På den anden side er det ikke alle, der på forhånd har afskrevet elbilen som en mulighed. Ferrari arbejder fortsat på lanceringen af en elbil, og det allerede næste år, selvom italianerne sideløbende arbejder på en ‘omvendt’ V6-motor der forbrænder brint.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

At Lamborghini tøver, når det kommer til elbiler, betyder dog ikke, at Winkelmann og Co. har afskrevet biltypen. Den får bare en anden udformning og først om flere år.

Mærkets første bud på en ren elbil, Lanzador, er en højbenet fætter i stil med SUV’en Urus, og den ser kunderne ikke noget til før tidligst i 2028.

Allerede fra 2027 kan det dog blive meget svært for bilmærkerne, der er tilstede i Europa, at overbevise bilisterne, om at de skal købe en bil med forbrændingsmotor. Her stiger afgifterne på brændstof nemlig meget og voldsomt på grund af nye EU-regler. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler