Nu skifter Mercedes navn… til Mercedes

Foto: Mercedes-Benz Danmark

Moderselskabet bag alle Mercedes’ personbiler skiftede i går navn. Det betyder, at Daimler AG ikke længere findes.

Mercedes-Benz er verdens ældste bilmærke. Men i løbet af mærkets 137 år lange historie har firmaet flere gange heddet noget forskelligt. Sidste ændring var i 2007 efter bruddet med amerikanske Chrysler, og nu sker der noget på navnefronten.. igen.

Fra og med i går – tirsdag 1. februar 2022 – hedder selskabet bag Mercedes-Benz nemlig ikke længere Daimler AG. I stedet hedder man nu Mercedes-Benz Group AG.

Navneændringen blev allerede meldt ud tilbage i oktober sidste år, da Mercedes fortalte, at man ville skille lastbilsafdelingen fra personbilerne i to separate selskaber. Det er blevet til Daimler Trucks, som tæller Freightliner, Fuso, Western Star, Setra og Mercedes’ egne lastbiler.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Det firma gik selvstændigt på børsen i Frankfurt allerede sidste år.

Et overvældende flertal bag navneændring
Mercedes-Benz Group AG består af mærkerne Mercedes-Benz, Mercedes-AMG, Mercedes-Maybach og Mercedes-EQ. Som et resultat af navneændringen ændres dets børssymbol fra “DAI” til “MBG.”

– Navneændringen til Mercedes-Benz Group AG understreger vores fornyede strategiske fokus, fortæller Ola Källenius, der er bestyrelsesformand for Mercedes-Benz Group AG i en pressemeddelse

– Ved at gøre det her ønsker vi at gøre det klart, hvad vi ser som kernen i vores virksomhed – nemlig at bygge de mest eftertragtede biler i verden, lyder det uddybende fra bestyrelsesformanden.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Udover moderselskabet bliver Daimler Mobility AG også omdøbt til Mercedes-Benz Mobility AG. Virksomheden tilbyder mobilitetstjenester til personbiler og varebiler.

Daimler tog beslutningen om at splitte sig selv op på en ekstraordinær generalforsamling den 1. oktober sidste år. Beslutningen havde eftersigende et overvældende flertal blandt aktionærerne bag sig.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk