Nu har Audi RS 6 630 hestekræfter

Med krydserne sat de rigtige steder på slutsedlen hæves tophastigheden til 305 km/t.

Det kan godt være, at RS 6’eren, som vi kender den, er på vej væk fra denne verden. Men Audi lader bestemt ikke deres topmodel køre stille i graven. Efter små fire år på markedet er tyskerne nemlig klar med et lettere facelift til den potente stationcar.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Man kan indvende, at 600 hestekræfter og 800 Nm burde være mere end rigeligt til de fleste. Men det er muligt at hente mere ud af den 4-liters biturbo-V8’er. Hvor meget er et godt spørgsmål.

Men Audi er klar med yderligere 30 hestekræfter og 50 Nm. Det skærer 0,2 sek. af tiden fra 0 til 100 km/t, og sætter du de rigtige krydser på slutsedlen, hæver Audi tophastigheden til 305 km/t.

Det kræver pakken ‘RS Dynamic Package Plus’. Og den er dyr. Men du får kulfiber-keramiske skiver med i købet. De er hele 34 kilo lettere end deres modstykker af stål. Og vægttabet stopper ikke der. For Audi piller 8 kilo isolering ud af bilen, så du også nemmere kan høre V8-motoren brøle sig op gennem omdrejningerne. Gå efter de 22″ letvægts-hjul og der er yderligere 11 kilo at komme efter.

Reklameblok:På den anden side er RS 6’eren ikke nogen letvægter. Faktisk vejer den, selvom Audi piller lidt kilo af, stadig over to ton. Men hey, RS 6’eren er her stadig – og det er værd at fejre. Herhjemme koster Audi RS 6 fra lige under 2 mio. danske kr. med afgift.

Reklameblok:

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk