Annonce:

Nu findes de absurd dyre lesbiske lyskryds

I Wien lod man allerede i 2015 homoseksuelle par optræde på lyskryds i byen. Senere fulgte München efter. Dog kun midlertidigt.

Debatten har været delvist til stede herhjemme. I hvert fald er det både afgjort, hvor dyrt det ville være at udskifte alle lyskryds på Frederiksberg ud med kønsneutrale markeringer.

Mens både Aarhus og Nordfyns kommuner har afvist idéen. Sidstnævntes borgmester kaldte i 2019 idéen for noget pjat.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Men i både den tyske by München og i den østrigske by Wien er man allerede gået endnu længere.

Det skriver Autobild.

LÆS OGSÅ: 24-årig fik inddraget sin bil – bare ikke af politiet

Wien indførte allerede i 2014 homoseksuelle lyskryds, så både bøsser og lesbiske kunne føle sig repræsenteret lød det. Og i 2015 fulgte München midlertidigt efter.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Altså flere år før debatten om kønsneutrale lyskryds opstod herhjemme. DR’s faktatjekkende program ‘Detektor’ slog dog samme år (2019, red.) også fast, at ‘ingen talte om ‘kønsneutrale lyskryds’, før Kristlig Dagblad skrev en artikel om det.

– Sagt med andre ord: Jeg synes, det er fuldstændigt pjat at begynde at spilde krudt på sådan noget, sagde Nordfyn Kommunes daværende borgmester Morten Andersen til Fyens Stiftstidende, da Bogense, der er en del af kommunen, fik to nye lyskryds i 2019.

I det hele taget ser det ikke ud til, at der bliver lavet om på lyskryds herhjemme. I hvert fald har debatten lagt sig. Hverken borgerne eller kommunerne har nogen interesse i, at der skal bruges penge på det.

Apropos omkostningerne kostede det borgerne i München 10.000 euro svarende til lige under 75.000 kroner, at nogle af byens lyskryds blev lavet om. Ikke desto mindre blev forslaget stemt igennem med ti stemmer for og syv stemmer imod.

Læs mere efter annoncerne:

BETALER DU FOR MEGET I BILFORSIKRING?

Det er dumt at betale for meget! Indtast din nummerplade herunder og se tilbud:


Læs mere herunder:

Herhjemme regnede TV2 Kosmopol, det tidligere TV2 Lorry, i 2020 sig frem til, at det ville koste flere millioner kroner at skifte de grønne og røde mænd i lyskryds på Frederiksberg ud.

Læs flere nyheder fra bilernes verden lige her!


Annonce:

Annonce:


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler