Annonce:

Nordkoreas første elbil er bare en BYD med andet logo

Nordkorea vil uden tvivl påstå, at Madusan EV er både udviklet og bygget i landet. Men bilen er ikke andet end en BYD Han med andet logo.

Besøg vores annoncør:

Hvad har danske bilister tilfælles med dem i Nordkorea? Begge grupper har mulighed for at købe en BYD Han.

I hvert fald teoretisk set. De nordkoreanere, der måtte have kørekort, kan nu købe sig en Madusan EV. Intet andet end en BYD Han med andet logo.

Selvom bilen altså ikke er hverken udtænkt eller bygget i Nordkorea, gør styret på den koreanske halvø allerede meget ud af at fortælle, at bilen er konkurrenter som Tesla overlegen.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autodrive.

LÆS OGSÅ: Selskab bag dansk bilforretning fyrer 250 folk

Det er i øvrigt ikke første gang, at styret i Nordkorea betaler sig fra at få nogle andre til at bygge dem en bil. Eller betaler er faktisk så meget sagt.

For i 1974 stjal det kommunistiske diktatur 1.000 Volvoer. Bilerne blev i forbindelse med en aftale til en værdi af 600 millioner datids-kroner godt leveret. Nordkoreanerne ‘glemte’ bare at betale for dem.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og den forglemmelse er blevet ved lige siden. Det selvom Sverige hvert år lige siden har sendt rykkere til styret i Pyongyang. Den svenske stat betalte i første omgang for bilerne, så Volvo ikke gik på røven. Men siden er Nordkoreas gæld kun vokset og vokset… og vokset. Læs mere om det her.

Om BYD Han alias Madusan EV bliver nogen succes i Nordkorea, får omverden næppe noget svar på, da landet er kendt for at være notorisk lukket for alle andre (end måske lige kineserne).

Så er det straks bedre med åbenheden i Danmark. Her afslører tal fra De Danske Bilimportører, at BYD i år ikke har fået en eneste ‘Han’ ud på de danske veje i år.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler