Annonce:

Nissan vil ikke bruge flere penge på forbrændingsmotoren

Nissan er stoppet med at bruge penge på udviklingen af forbrændingsmotoren. I modsætning til flere konkurrenter satser mærket alt på elbiler.

Nissan har brugt den sidste japanske yen på udviklingen af forbrændingsmotoren.

I stedet satser bilmærket helt på elbiler. Første skridt er en erklæring, om at mærket er stoppet med at bruge penge på forbrændingsmotoren.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I et interview med det australske medie Drive gør vicedirektøren for bl.a. Nissans europæiske afdeling det meget klart, at bilmærket er færdig med at bruge penge på den slags.

– Vores fremtid er elbiler. Vi investerer ikke i nye drivlinjer til biler med forbrændingsmotorer, det er helt sikkert, lyder det.

LÆS OGSÅ: Kommune dropper byskilt med kultstatus efter 20 års tyverier

Det betyder dog ikke, at Nissan smider forbrændingsmotoren ud lige nu og her. I stedet vil man forsøge at lokke bilisterne med på en overgang til elbiler via hybrider.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Blandt andet skal det ske ved at udnytte 50 procent af energien i en benzinmotor. Generelt siger man, at benzinmotorer kan meget, når de udnytter 40 procent af energien.

Men med Nissans nye mål vil man overgå BYD, der i disse dage præsenterer omverdenen for verdens mest effektive benzinmotor, der udnytter 46,06 procent af energien.

Lykkes det Nissan at få så meget ud af en benzindrevet hybrid, vil man lægge sig på samme niveau som i Formel 1, hvor racerbilerne med hybrid-V6’er og 1.000 hestekræfter udnytter godt halvdelen af energien.

Nissans fremskridt inden for hybridteknologien er dog ikke noget, vi kommer til at mærke meget til i Danmark. Allerede i oktober sidste år meldte Nissan nemlig ud, at man fra 2030 kun vil lancere elbiler i Europa.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Det betyder også, at den legendariske håndbyggede V6’er, som Nissan lægger i den efterhånden meget gamle GT-R, lever på særdeles lånt tid. Nissan har dog givet flere hints om, at en afløser er på vej. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler