Reklame:

Nedtur for Ford – regner med at tabe 3 milliarder… dollars!

Vejen frem mod kun at have elbiler på programmet er stadig lang for Ford. Alene i år regner mærket med at tabe milliarder af dollars på det.

Fords afdeling for elektriske biler, Model e, er ikke ligefrem nogen overskudsforretning. Faktisk regner mærket med at sætte tre milliarder dollars svarende til 20 milliarder danske kroner til. Og det alene bare i år. Det skriver Bloomberg.

Ford i Danmark har dummet sig: “Det var ikke meningen”

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Amerikanerne siger dog også, at pengene ikke bare forsvinder ned i et sort hul. Det tab, man regner med, skyldes investeringer, lyder det. Men det bliver altså større og større beløb, Ford må afskrive på den konto.

I 2021 tabte man 900 millioner dollars på elbiler. Det beløb voksede sidste år til 2,1 milliarder dollars og nu altså endnu mere. På den anden side har Fords massive pengeforbrug sikret mærket en position som den næststørste elbil-producent i USA.

Tesla er stadig nummer ét i den sammenhæng. Men Ford siger selv, at de ikke er færdige med at bruge penge. Faktisk er man klar til at bruge i alt 50 milliarder dollars i forsøget på at indhente Tesla inden 2026. Til den tid drømmer Ford om at kunne producere 2 millioner elbiler om året.


Reklameblok:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?