Annonce:

Næsten 40 procent af elbil-ejere vil tilbage til benzin

Ifølge en ny undersøgelse, som konsulentfirmaet McKinsey & Co. står bag, vil næsten 40 procent af elbil-ejere tilbage til benzin eller diesel.

Besøg vores annoncør:

En ny global undersøgelse, som konsulentfirmaet McKinsey & Co. står bag, er ikke opmuntrende læsning.

I hvert fald ikke for de bilmærker, som holder fast i at udfase forbrændingsmotoren. For ifølge undersøgelsen vil næsten 40 procent af elbil-ejerne tilbage til en diesel- eller benzinbil. Om ikke andet overvejer de det.

Helt konkret er tallet 38 procent for elbil-ejerne i USA. Mens 29 procent af bilejerne på globalt plan overvejer at springe tilbage i en diesel/benzinbil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver L.A Times.

LÆS OGSÅ: Disse nye biler er der næsten ingen som gider i Danmark

Avisen påpeger, at det Phillip Kampshoff, der er leder af McKinseys Center for Future Mobility, siger, ikke hænger sammen.

Kampshoff mener nemlig, at når bilisterne først har prøvet en elbil, vil de slet ikke tilbage til hverken benzin- eller dieselbilen. Men det er ikke, hvad konsulentfirmaets egne data viser.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tværtimod svarer de adspurgte 38 procent af de 30.000 bilister i undersøgelsen, at de overvejer at skifte elbilen ud med en diesel- eller benzinbil næste gang.

For selvom markedet for nye elbiler ventes at vokse fra knap 14 millioner biler sidste år til over 30 millioner biler i 2030, er bilisterne stadig bekymret for ting som batteriernes levetid, mulighederne for at lade på farten, antallet af offentlige ladestandere, elbilernes pris og deres rækkevidde.

Da McKinsey i 2018 foretog en lignende undersøgelse på globalt plan, svarede 14 procent af bilisterne, at de overvejede at købe en elbil. Det er nu vokset til 18 procent.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

Omvendt siger en anden undersøgelse fra vejhjælp-virksomheden AAA, at amerikanernes interesse er faldet. I 2023 svarede 23 procent, at de i hvert fald overvejede en elbil. Det var 18 procent i år. Her svarede næsten to tredjedele i øvrigt, at de ser bort fra elbilen, når de skal købe bil næste gang.

Omvendt kan der være mere hjælp på vej til de bilister, som faktisk vælger at sætte sig bag rattet i en elbil. Herhjemme vil skatteminister Jeppe Bruus (S) se på mulighederne. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler