Annonce:

Myndighed ransager bilfabrik ejet af kinesere

Kina kalder det for unfair, at de amerikanske myndigheder har ransaget fabrikken i USA, som har været på kinesiske hænder siden 2015.

Fabrikken Harco Manufacturing Group i byen Moraine i den amerikanske delstat Ohio blev torsdag i sidste uge ransaget af de amerikanske sikkerhedsmyndigheder – Department of Homeland Security.

Fabrikken har siden 1976 fremstillet dele til bilindustrien. Den blev dog i 2015 overtaget af det kinesiske firma Qingdao Sunsong, som bl.a. fremstiller bremseslanger, servostyring og oliekølere.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Til avisen Dayton Daily News forklarer en talsmand fra myndighederne, at ransagningen var en del af en igangværende efterforskning.

En efterforskning, der formentlig har stået på siden september, hvor Department of Homeland Security blev gjort opmærksom på, at Qingdao Sunsong havde flyttet noget af sin produktion fra Kina til Thailand.

LÆS OGSÅ: Bilmærkes danske chef fyret – “Det kom som et chok”

Alt sammen for at undgå en importafgift på 25 procent, som amerikanerne normalt lægger på kinesiske varer.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Advarslen kom fra Repræsentanternes Hus i USA, hvor to politikere gjorde myndighederne opmærksomme på, hvad de mener, er bevidst handelssvindel.

Omvendt vækker aktionen mod fabrikken i Moraine vrede i Kina, hvor man mener, at amerikanerne prøver at bruge uenigheder mellem de to lande som et våben.

– Det økonomiske og handelsmæssige samarbejde mellem Kina og USA gavner begge sider. Begrænsninger og protektionisme vil kun forstyrre normal handel og destabilisere industri- og forsyningskæder, siger en talsmand fra den kinesiske ambassade i Washington.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler