Annonce:

Myndighed forbyder cykelhjelm for cyklisters egen skyld

Den er populær. Men det ændrer ikke på, at et midlertidigt forbud fra november gøres permanent og salget af cykelhjelmen Hovding 3 nu er forbudt i Sverige.

Svenske cyklister må ikke længere kunne købe en cykelhjelm. I hvert fald ikke hvis den er lavet af firmaet Hövding og bærer navnet Hövding 3.

Det skriver firmaet selv i en pressemeddelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Forbrugerstyrelsen i Sverige har nemlig besluttet at gør et midlertidigt forbud mod Hövding 3 permanent. Hövding har allerede anket beslutningen videre i retssystemet.

Ifølge det svenske nyhedsbureau TT mener viceforbrugerombudsmand Kristofer Johannesson hos det svenske forbrugerkontor dog ikke, at forbuddet gribes ud af den blå luft.

LÆS OGSÅ: Nu hyler cyklister over, at politiet stopper dem – “Det er åndssvagt og handler kun om penge”

Cykelhjelmen, hvis partytrick er en indbygget airbag, kan cykellisterne nemlig ikke være sikker på. Det svenske forbrugerkontor mener ikke, at hjelmen virker hver gang.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Tak fordi du så vores annoncer - artiklen fortsætter her:

Herhjemme er myndighederne også opmærksom på sagen. Det fortalte sikkerhedstyrelsen allerede i november, da svenskerne indførte det midlertidige forbud.

Men det er altså ikke nok til et dansk forbud. Ikke endnu i hvert fald. Apropos cykelhjelm og trafiksikkerhed er det noget, cyklisterne herhjemme tilsyneladende har det svært med.

Så sent som i slutningen af november kunne politiet sigte et hav af cyklister for at overtræde den samme regel igen og igen. Læs mere om det her.

Annoncesektion:

NYT: TJEK DIN BILFORSIKRING MED VORES BEREGNER!

Indtast din nummerplade herunder og se billige priser på bilforsikringer med det samme!
Tak fordi du så vores annoncer - indholdet fortsætter herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Hader vi dem?

Annonce:

Læs også

Annonce:

Billig bilforsikring?

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Gratis artikler

Flere populære artikler