Miljøkrav: Nu må SEAT León Cupra ikke længere have 300 hk

Leon Cupra ST får lov at beholde sine 300 hk. Foto: SEAT Danmark

Nye, strengere miljøkrav tvinger SEAT til at drosle 10 hestekræfter af Leon Cupra hatchback

I det store regnskab betyder det nok ikke så meget at gå fra 300 til 290 hestekræfter. Men det er nok alligevel gået lidt for stærkt i det spanske VAG-land hos SEAT, der nu må drosle lidt ned på ydelsen i León Cupra.

Reklameblok:Med sine 300 hestekræfter kan den potente, femdørs spanier nemlig ikke leve op til brændstofsmålings-standard, Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Eller mere mundret ‘WLTP’. WLTP gælder for alle bilproducenter fra modelår 2020.

Ifølge Auto Express er SEAT derfor nødt til at skrue ydelsen tilbage til 290 hestekræfter, som bilen kørte med frem til 2016.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

Og nu bliver det så lidt mærkeligt. For Leon Cupra ST, altså stationcar-udgaven, beholder sine 300 hestekræfter. Hvorfor? Fordi den fås med firehjulstræk og derfor følger en anden WLTP-standard end den femdørs bil.

Vi ser det som en god undskyldning for at få en potent familieracer, hvis du da står i den situation. Leon Cupra ST er jo i øvrigt den bil, der i 2015 satte omgangsrekord for stationcars rundt på Nürburgring. Kan du se mønsteret her?

 

 

Reklameblok:

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk