Miljøkrav: Nu må SEAT León Cupra ikke længere have 300 hk

Leon Cupra ST får lov at beholde sine 300 hk. Foto: SEAT Danmark

Nye, strengere miljøkrav tvinger SEAT til at drosle 10 hestekræfter af Leon Cupra hatchback

I det store regnskab betyder det nok ikke så meget at gå fra 300 til 290 hestekræfter. Men det er nok alligevel gået lidt for stærkt i det spanske VAG-land hos SEAT, der nu må drosle lidt ned på ydelsen i León Cupra.

Med sine 300 hestekræfter kan den potente, femdørs spanier nemlig ikke leve op til brændstofsmålings-standard, Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure. Eller mere mundret ‘WLTP’. WLTP gælder for alle bilproducenter fra modelår 2020.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:
Ifølge Auto Express er SEAT derfor nødt til at skrue ydelsen tilbage til 290 hestekræfter, som bilen kørte med frem til 2016.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Og nu bliver det så lidt mærkeligt. For Leon Cupra ST, altså stationcar-udgaven, beholder sine 300 hestekræfter. Hvorfor? Fordi den fås med firehjulstræk og derfor følger en anden WLTP-standard end den femdørs bil.

Vi ser det som en god undskyldning for at få en potent familieracer, hvis du da står i den situation. Leon Cupra ST er jo i øvrigt den bil, der i 2015 satte omgangsrekord for stationcars rundt på Nürburgring. Kan du se mønsteret her?

 

 

Artikler og reklamelinks:
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over syv år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk