Annonce:

Mercedes fortryder – vil alligevel ikke droppe fossilbilen

Den lille A-Klasse skulle være pensioneret i år, men nu træder Mercedes på bremsen i elbilernes verden. Og det freder den billigste Mercer.

Mercedes erkender selv, at mærket har været for optimistisk, når det kommer til elbiler. Før hævdede mærket, at elbiler og hybrider ville udgøre 50 procent af hele salget allerede i 2025.

Virkeligheden er dog en helt anden. Og derfor overlever den lille A-Klasse, som Mercedes ellers var klar til at lægge i graven allerede i år.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Autocar.

I stedet hedder det sig nu, at bilen kører videre ind i både 2025 og 2026. Bl.a. fordi Mercedes’ administrerende direktør Ola Källenius i sidste måned fortalte, at elbiler stadig vil være bagud på prisen ‘mange år endnu’.

LÆS OGSÅ: Danske bilister glemmer 11 år gammelt lovkrav – koster 8.500 kr. i bøde

Lige nu tror Mercedes på, at man vil have et modelprogram, der i 2030 for halvdelens vedkommende vil bestå af el- og hybridbiler.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Dermed erkender Mercedes også, at efterspørgslen på elbiler ikke har samme rasende fart på, som mærket forventede.

Mercedes’ kunder skal omvendt heller ikke frygte, at benzin- og dieselbilerne forsvinder ud af modelprogrammet i morgen eller per 1. januar 2025.

Tværtimod vil Mercedes tage fossilbilerne med sig et godt stykke ind i det nye årti. Muligvis helt frem til EU i 2035 har tænkt sig at forbyde nye biler af den slags. Men heller ikke det sker med sikkerhed.

Hos Porsche forventer økonomidirektør Lutz Meschke, at den ‘store diskussion’, der lige nu er om forbrændingsmotoren, kunne forsinke et forbud.

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:

At Mercedes derfor tager nogle skridt i samme retning, kan af samme grund ikke komme som verdens største overraskelse. Især fordi deres forhandlere har klaget meget over elbilerne. Læs mere om det her.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler