Mercedes-chef indrømmer fejl – “Det kostede os 6 måneder”

Foto: Steve Etherington/Mercedes-AMG F1

Mercedes har meget lidt at takke 2022-raceren for. Nu kommer chefen for det hele Toto Wolf med en indrømmelse af de større. 

Alle Formel 1-hold havde ved indgangen til 2022-sæsonen i mere eller mindre grad det samme problem. Men forventningen var, at det såkaldte porpoising – som opstod på grund af den genopståede ground effect på bilerne – ville være fortid i løbet af sæsonen. Sådan gik det dog langt fra.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Og nu sætter Mercedes-chef Toto Wolf ord på, hvad det betød for det ellers så altdominerende hold. For Mercedes-folkene forstod først deres problem virkelig sent i løbet af sæsonen. Og det kostede.

– Vi mistede seks måneders udvikling, fordi vi simpelthen skulle løse problemet med porpoising, før vi igen kunne fokusere på bilens ydeevne, forklare Wolf ifølge GPBlog.

– Uanset hvad vi ændrede downforce-mæssigt, kunne vores kørere ikke mærke det. Og bilen blev kun endnu mere uforudsigelig af det. At indhente seks måneder, når konkurrenterne er Ferrari og Red Bull, er meget svært.

Reklameblok:Wolf beskriver sæsonen som ‘et hundredemeter-løb der for Mercedes startede 10 meter bag de andre Formel 1-hold’.

Samtidig er teamchefen dog overbevist om, at Mercedes-folkene kan indhente det tabte terræn. Om det så også er tilfældet, må vi vente lidt endnu med at få svar på. Det første Formel 1-løb på 2023-kalenderen køres nemlig først til marts. Helt konkret i Saudi Arabien.

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk