Annonce:

Mercedes byggede aldrig mere end 28 – gadegodkendt racerbil søger ny ejer

Mercedes forsøgte men vandt aldrig 24 timers-løb i Le Mans med en CLK LM. Der kom dog 28 gadebiler ud af forsøget.

Besøg vores annoncør:

Racerbilen Mercedes CLK LM vandt aldrig Le Mans, som Mercedes havde håbet. I stedet blev det til ikke bare én men hele to gange DNF på grund af problemer med olien til servostyringen.

En ting kom der dog ud af CLK-projektet. Altså foruden racerbilen. Mercedes byggede 28 gadebiler. To prototyper, 20 coupéer og 6 roadstere.

Bilen, der nu er til salg, er én af de to prototyper. Så den har faktisk aldrig kørt med i et racerløb. Og da Mercedes ikke kunne bruge bilen længere, blev den solgt videre og ud på private hænder.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

I første omgang til en samler i Japan, før den blev bragt til England i 2017. Og her bor den stadig. Bilen er efterfølgeren til CLK GTR fra 1997. En bil der havde 7,3-liters V12.

LÆS OGSÅ: Fik kritik for ‘morbide’ reklamer – nu lukker Lej Et Lig

I LM’eren droslede Mercedes lidt ned. I hvert fald på antallet af cylindre. Man valgte i stedet en 5-liters V8-motor. Angiveligt for holdbarhedens skyld. På den anden side stod bilen klar, bare 128 dage efter designet var godkendt.

Bilens nuværende ejer har som en ekstra vild detalje fået godkendt den, så den frit kan benyttes på offentlig vej. Det har ikke været billigt.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og apropos pris kommer vi heller ikke det noget nærmere. I hvert fald er der ikke noget konkret i annoncen. Men én ting er sikkert – du får den ikke foræret.

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:

 

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler