Reklame:

Mercedes byggede aldrig mere end 28 – gadegodkendt racerbil søger ny ejer

Mercedes forsøgte men vandt aldrig 24 timers-løb i Le Mans med en CLK LM. Der kom dog 28 gadebiler ud af forsøget.

Racerbilen Mercedes CLK LM vandt aldrig Le Mans, som Mercedes havde håbet. I stedet blev det til ikke bare én men hele to gange DNF på grund af problemer med olien til servostyringen.

En ting kom der dog ud af CLK-projektet. Altså foruden racerbilen. Mercedes byggede 28 gadebiler. To prototyper, 20 coupéer og 6 roadstere.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:

Artiklen fortsætter her:

Bilen, der nu er til salg, er én af de to prototyper. Så den har faktisk aldrig kørt med i et racerløb. Og da Mercedes ikke kunne bruge bilen længere, blev den solgt videre og ud på private hænder.

I første omgang til en samler i Japan, før den blev bragt til England i 2017. Og her bor den stadig. Bilen er efterfølgeren til CLK GTR fra 1997. En bil der havde 7,3-liters V12.

LÆS OGSÅ: Fik kritik for ‘morbide’ reklamer – nu lukker Lej Et Lig

I LM’eren droslede Mercedes lidt ned. I hvert fald på antallet af cylindre. Man valgte i stedet en 5-liters V8-motor. Angiveligt for holdbarhedens skyld. På den anden side stod bilen klar, bare 128 dage efter designet var godkendt.

Artiklen fortsætter efter reklameblokken:


Artiklen fortsætter her:

Bilens nuværende ejer har som en ekstra vild detalje fået godkendt den, så den frit kan benyttes på offentlig vej. Det har ikke været billigt.

Og apropos pris kommer vi heller ikke det noget nærmere. I hvert fald er der ikke noget konkret i annoncen. Men én ting er sikkert – du får den ikke foræret.

Reklameblok:


 


Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over ni år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Reklame:

Nyeste artikler

Reklame:

Motorsport

Læs også

Husk det nu

Reklame:

Har du læst?

Gratis artikler

Har du læst?