Annonce:

Medie: Toyota Celica genopstår som benzinbil

Fans har håbet, og Toyotas bestyrelsesformand har længe talt om det. Nu er en ny Celica med benzinmotor på vej, skriver medie.

Det kan godt være, at Aiko Toyoda som bestyrelsesformand lige har måttet indrømme, at Toyota har snydt. Læs mere om det her.

Men når den 68-årige bilmand ikke beklager svindel, drømmer han om at genoplive især tre modeller: Supra, Celica og MR2. Indtil videre er der kun liv i den ene model.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Og det kan meget vel være på lånt tid. For japanske BestCar skriver, at den nuværende Supra, der deler teknik med BMW Z4, allerede er på vej ud. Og det faktisk lige om lidt. Læs mere om det her.

Samme medie skriver dog også, at udviklingen af ‘højtydende’ 2-liters benzinmotor har været undervejs bag Toyotas fabriksmure i flere år. Og at mærket nu er så langt fremme, at de vil være bekendt at smide den i en bil.

LÆS OGSÅ: Kæmpe dansk bilimportør har mistet troen på elbiler

Det skal ske med sammenkobling af et firehjulstræk og former som en coupé. Altså præcis som Celica-modellen så ud, sidst den var på markedet i 2006. Eller næsten.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

For vi skal tilbage til den sjette generation af Celica, der udgik af produktion i 1999, for at finde en model, som også havde firehjulstræk at byde på. Men den med coupé-formerne holder hele vejen.

Ifølge BestCar tyder noget på, at Toyota er klar til at udstyre den kommende ‘Celica’ med 400 hestekræfter og koble det til firehjulstrækket ‘GR Four’ som allerede bruges af GR Corolla og GR Yaris.

Elbiler er Gazoo Racing, der formentlig er dybt involveret i projektet, dog ikke meget for at tale om. Faktisk har afdelingens leder afvist at bygge den slags. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om motorsportens verden lige her!

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler