Annonce:

Toyota indrømmer svindel og stopper øjeblikkeligt

Svindlen med sikkerheden hos Toyota ser ud til at vokse med uformindsket styrke. Nu indrømmer mærket igen at have snydt med flere biler i Japan.

Toyota har indrømmet, at man har snydt med sikkerheden i forbindelsen med crahstest af endnu flere biler end først antaget.

Af samme grund har japanerne også stoppet produktionen af flere modeller som sælges på blandt andet hjemmemarkedet, i det øvrige Asien og i Latinamerika.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver CNN.

Toyota indrømmer at have manipuleret med den del af crashtesten der drejer sig om beskyttelse af fodgængere. Men det er ikke kun Toyota-modeller, der er snydt med.

LÆS OGSÅ: Uden statsstøtte køber svenskerne 35 procent færre elbiler

Det er, skriver flere medier, også snydt med det samme i Lexus RX. Mandag holdt Toyotas øverste ledelse med bestyrelsesformand Aiko Toyoda i spidsen et pressemøde, hvor den omfattende svindel blev indrømmet.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Toyota skal angiveligt af oplyst utilstrækkeligt om bilernes evne til at beskytte fodgængere og passagere i tilfælde af en ulykke.

Ligesom mærket har ændret på bilernes konstruktion men brugt data fra ældre modeller til at opnå en sikkerheds-certificering. På den måde har Toyota kunnet undgå at gennemgå en række nye crashtest.

Ifølge Japan Times har Toyota allerede taget konsekvensen og stoppet produktionen af de ramte modeller: Yaris Cross og to japanske Corolla-modeller øjeblikketligt.

Tilbage i maj sidste år måtte Aiko Toyoda beklage en lignende svindel hos det Toyota-ejede mærke Daihatsu. Kort efter stoppede mærket helt med at bygge biler. Læs mere om det her.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler