Annonce:

Medie: Kina vil indføre straftold på benzinbiler fra Europa

EU har besluttet at lægge straftold på op til 38 procent på kinesiske elbiler. Så nu slår Kina igen med straftold på benzinbiler herfra, mener medie.

Besøg vores annoncør:

Kina har længe før, EU overhovedet besluttede at lægge straftold på landets elbiler, talt om unfair konkurrence. Også selvom det er bevist, at det kommunistiske diktatur ulovligt pumper penge i bilindustrien.

Og nu skulle Kina være klar med et modsvar til EU. Nemlig straftold på alle importbiler med forbrændingsmotorer over 2,5 liter.

Det skriver Global Times.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Avisen skriver, at sådan et træk vil gå alvorligt ud over de europæiske bilproducenter, der også fremstiller bilerne inden for EU’s grænser og først derefter eksporterer dem til Kina.

LÆS OGSÅ: Tesla-ejer afsløret af ekskonen – skal betale 700.000 kroner

Flere især tyske mærker har da også advaret EU om konsekvenserne ved at lægge straftold på lige netop kinesiske elbiler. Modsvaret, mener mange, vil gå endnu hårdere ud over de europæiske bilmærker.

BMW har blandt andet frarådet straftold. Det samme har Mercedes, som officielt hellere vil slå kineserne gennem fri konkurrence.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Tidligere er tal på 25 procent straftold blevet nævnt i såvel kinesiske som europæiske medier. Sker det, vil det være en stigning på ti procentpoint i forhold til i dag, oplyser Bloomberg.

Kina har dog varslet, at man som hævn ikke kun vil slå ned på bilindustrien udefra. Man vil også se på, om der kan sættes toldmure op for importen af svinekød og mejeriprodukter.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler