Medie: En af verdens grimmeste biler genopstår

Den var praktisk som bare pokker, designet haltede dog gevaldigt. Nu relancerer Fiat modellen.

Hvis vi siger Multipla, er der nok en enkelt – måske to læsere – som får brækfornemmelser. For bilen (ikke at forveksle med 60’ernes 600 Multipla,red.), som Fiat sendte på gaden i 1996 var rædderlig at se på.

Besøg vores annoncør:Monster Trucks

Omvendt var den super praktisk. Eksempelvis kunne der sidde hele tre personer foran. Det samme på bagerste sæderrække. Og måske netop derfor genopliver Fiat nu modelnavnet. Det skriver Passione Auto Italiane.

Det forlyder, at italienerne har planer om at tage livet af hele to modeller – nemlig 500X og Tipo – og erstatte dem med en ny Multipla fra 2024. Modellen vender dog ikke tilbage som en MPV men nærmere som en mindre crossover, skriver mediet.

Motorvalget er der ikke noget ude om endnu. Men den nye Multipla kan meget vel være en afart af den faceliftet Fiat Panda, som efter sigende skal bygges på en billig elbil-platform. Den nye model vil blive solgt sammen med den nuværende Panda indtil 2026, hvor Fiat udfaser brugen af hybridmotorer.

Reklameblok:Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk