Annonce:

Medie: Bilmærke bliver Haas’ hovedsponsor i 2024

Uden for Formel 1-paddocken er det snakken, der bare ikke vil dø hen. Noget tyder på, at Kevin Magnussens køredragt skal have nye farver.

Hvis han kan hive en kontrakt hjem for 2024, tyder noget på, at Kevin Magnussens køredragt skal have andre farver.

Rygtet, der nu i mere end et år har forbundet Haas med Alfa Romeo, vil nemlig ikke dø. Det italienske bilmærke er ellers på vej ud af Formel 1.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Officielt for at gøre plads til at Audi kan overtage kontrollen med Sauber, der siden 2019 har kørt med Alfa-farver i Formel 1. Samtidig har chefen for Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato ikke lagt skjul på, at bilmærket ‘undersøger alle muligheder for at blive i Formel 1’.

Og nu skriver den italienske udgave af motorsport.com, at den mulighed meget vel kan ligge hos Haas.

LÆS OGSÅ: 3 ud af 4 danskere fatter ikke det samme skilt i trafikken, siger FDM

Haas kører i forvejen med Ferrari-motor. Og Ferrari har længe haft tætte bånd til netop Alfa Romeo. Også i på gadeplan hvor bilen Giulia Quadrifoglio kører rundt med en Ferrari-udviklet V6-motor.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Haas’ motor-samarbejde med Ferrari ændrer sig da heller ikke, blot fordi Alfa Romeo kommer ind i billedet. Tværtimod vil bilmærkets aftale med Haas ligne den, Red Bull ikke kunne få med Porsche men fik Ford med på.

Gør det samme som Ford
Nemlig et rent navnesponsorat. Og det er ikke noget nyt i Formel 1. Heller ikke når det kommer til selve motoren. Red Bull kørte i 2016 eksempelvis med Renault-motor. Men officielt hed den 1,6-liters V6-motor Tag Heuer.

Og for 30 år siden, da Sauber debuterede i Formel 1, hed motoren eksempelvis ‘Concept by Mercedes’. Noget der fik mange i paddocken til at tro, at Mercedes ville købe holdet.

Det skete dog aldrig. Et andet eksempel er Hondas forhold til Red Bull i dag. Honda udvikler motoren som Red Bull kalder Red Bull Powertrain. Og sådan bliver det ved indtil 2026, hvor Honda hopper over til Aston Martin.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Tilbage hos Haas er den mulige forbindelse til Alfa Romeo ikke ny. Teamchef Gunther Steiner har da også allerede indrømmet, at ‘der er en dialog med italienerne’.


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler