Max Verstappen: “Det er HELT absurd”

Foto: Red Bull Content Pool

De er blandt verdens 20 bedste racerkører, men for at komme dertil skal der penge på bordet. Faktisk bare for at være med.

Det er ikke gratis at køre Formel 1. Det burde de fleste kunne regne ud. Faktisk siger man i paddocken, at sporten kører mere på penge end noget andet. Og nu kan Autosport afslører, hvor meget Formel 1-kørerne betaler for overhovedet at være med i feltet.

LÆS OGSÅ: 19-årig fløj forbi fotovogn: Måtte aflevere en andens Audi

Reklameblok:Max Verstappen har kaldt, det som kørerne skal give for overhovedet at kunne stille til start i Formel 1, helt absurd. Måske fordi den 25-årige hollænder er blandt de kører som betaler allermest.

Den dobbelte verdensmester skal punge ud med, hvad der svarer til 6,8 millioner kroner for at køre med i 2023. Feltets dansker slipper noget billigere. Kevin Magnussen betaler ‘sølle’ 480.000 kr. for at køre Formel 1 i år.

Verstappen: Det kan ikke være rigtigt
Når der er så stor forskelle på beløbene skyldes det, at danskerens sidste år scorede markant færre point i kørernes VM-stilling sidste år. Verstappen betaler, fordi han vandt det hele, mest af alle.

Reklameblok:Reklamelink:
Mangler du dæk og fælge til bilen? Klik her og se vilde tilbud!

– Det er absurd. Jeg synes ikke, det kan være rigtigt, at vi skal betale så meget. Det gør man ikke i andre sportsgrene, siger han til ServusTV ifølge Autosport.

FIA får 187 millioner kr. ind i deltageregebyrer fra de 20 kører og deres ti hold. Pengene, siger FIA, bruges blandt andet til at forbedre sikkerheden i sporten. Hvert af de ti Formel 1-hold betaler i år 4,3 millioner kr. for at køre med i feltet.

Der udover skal holdene af med 43.000 kr. pr. point, de fik i løbet af 2022. Hver kører skal aflevere 114.000 kr. plus 15.000 kr. for hvert point i sidste sæson. Ifølge Autosport er det kutyme, at Formel 1-holdene betaler deres køreres startgebyrer.

 

Reklameblok:

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk