Annonce:

Manden bag Lamborghini Miura er død

Marcello Gandini, der slog stregerne til den første Lamborghini personbil, er død. Den legendariske designer blev 85 år gammel.

Marcello Gandini er her ikke længere. Manden bag Lamborghinis første bud på en personbil, Miura, døde onsdag den 13. marts. Gandini blev 85 år gammel.

Det skriver flere italienske medier – heriblandt Rai News.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Han efterlader sig en hav af biler, som allerede er ikoner. Ud over Miura tegnede Marcello Gandini blandt andet den første BMW 5-serie, Renault 5 Turbo og Citroën BX.

Men Lamborghini Miura står dog tilbage som en af de smukkeste biler fra Gandinis hånd. Den lave italiener var faktisk også en af Gandinis første biler.

LÆS OGSÅ: Politiet kan slippe med meget lille erstatning til biltunere

Men Gandini, der blev født i Torino i 1935, kunne meget mere end det. Han slog også stregerne til Lamborghini Countach og Diablo, DeTomaso Pantera og selv den første Volkswagen Polo.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Og selv i en meget høj alder blev Gandini ved med at tegne. I 2019 stod han bag BMW-konceptet Garmisch, og helt op til sin død var han en del af planerne om et bilmuseum i Doha, Qatar.

Samtidig bibeholdt han sine meningers mod. Da Lamborghini i 2021 viste en nyfortolkning af Countach, var Gandini ude med hård kritik. Læs mere om det her!

Læs flere nyheder fra og om Lamborghini her.


Annonce:

Læs mere efter annoncerne:

PRØV NU: TJEK DIN BILFORSIKRING!

Indtast din nummerplade og se billige priser på bilforsikringer med det samme!


Læs mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler