Annonce:

Malmø forbyder alle hastigheder over 30 km/t

Malmø er om muligt enndu mere ude efter bilisterne, end det er tilfældet i en række danske byer. Nu forbydes alt over 30 km/t i byen.

Besøg vores annoncør:

I den svenske by Malmø, der ligger lige på den anden side af Øresund, har bystyret besluttet at sænke hastigheden i byen.

Det betyder, at alt over 30 km/t bliver forbudt i størstedelen af det centrale Malmø. Før var hastighedsgrænsen 40 km/t.

Det skriver Sydsvenskan.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Dermed læner Malmø sig op ad hastighedsbegrænsninger, vi allerede finder i en række andre europæiske storbyer. I store dele af København må man eksempelvis ikke køre mere end 40 km/t.

LÆS OGSÅ: Norge afskaffer særlig fordel til alle elbiler

Formanden for det svenske cyklistforbund, Cykelfrämjandet, Per Hasselberg, har tidligere brokket sig over, at hastigheden ikke kommer længere ned i Sverige. Han så helst, at bilister forbydes at køre over 20 km/t.

Så langt fremme med forbud er man eksempelvis allerede i Tyskland. For i Frankfurt er hastigheden sat ned til netop 20 km/t. Det går dog også udover cyklisterne. Læs mere om det her.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Herhjemme besluttede Odense kommune allerede sidste år, at det også skal være forbudt at køre med end 20 km/t i det meste af byen. Den nye hastighedsgrænse skal ifølge den såkaldte ‘grønne mobilitets plan’ gælde for alt fra veje i bymidten, villaveje og på større indfaldsveje.

I Fyns største by vil man dog ikke indføre en såkaldt nulemissionszone, som en regelændring sidste år ellers gav alle byer i Danmark ret til.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 7.000 KR. PÅ BILFORSIKRINGEN - TJEK NU:

Indtast din nummerplade nu og se gode priser på 10 sekunder - helt gratis:


Mere herunder:
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler