Mærket Chrysler kan være på vej i graven

foto: Bil Magasinet

Lancias fremtid ser heller ikke alt for lys ud.

Herhjemme vil de fleste nok huske Chrysler for modellen 300C, som blev bygget på en gammel Mercedes E-Klasse platform. Men for selve mærket, der i 2025 ellers vil fylde 100 år, kan det meget vel snart være slut.

Det mener i hvert fald flere udenlandske medier, der citerer Associated Press, som hævder, at mærkets skæbne hænger i en meget tynd tråd. At Chrysler, som i forvejen har et meget tyndt modelprogram med blot to biler, må lade livet, skyldes eftersigende sammenlægningen af Fiat-Chrysler-koncernen og Peugeot-Citroën.

Chryslers endeligt skulle ifølge medierne ske, fordi man skal skære fra i enten Fiat eller Chrysler. Og i det spil er det altså det amerikanske mærke, der ser ud til at trække det korteste strå.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:Ikke flere katte fra Helvede?
Men det er nu ikke, fordi de europæiske mærker helt går fri. Hæderkronede Lancia har længe levet en skyggetilværelse. Og mærkets pinsler kan meget vel snart være slut.

Faktisk har mærkets i 2021 kun én model på programmet – nemlig Ypsilon. Og sådan har det været i nogle år efterhånden.

Sjovt nok spiller præsidentvalget i USA også ind her. I hvert fald ifølge Associated Press. For den kommende præsident Joe Biden har allerede varslet strengere emissionskrav, og det kommer altså ifølge mediet til at gå udover bilerne i Dodges performance-afdeling.

Artiklen fortsætter efter reklamerne:

Her er Challenger Hellcat blandt de mest prominente modeller.

Endnu er intet meldt ud, og der sker nok ikke noget, før de to bilkoncerner bliver lagt sammen. Det sker dog allerede i næste uge.

 

Reklame-video: