Annonce:

L’ultime er den sidste Bugatti Chiron med W16-motor

Bugatti siger farvel til den gigantiske W16-motor med et brag af en Chiron. Meget tyder dog på, at afsløringen bliver endnu vildere.

L’ultime er den 500. og sidste Bugatti Chiron nogensinde. Det franske ord kan meget passende oversættes direkte til ‘den sidste’.

Det fortæller Bugatti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Chiron-æraen begyndte i 2016, hvor bilen, der er opkaldt efter racerkøreren Louis Chiron, afløste Veyron som på sin side genfødte hele Bugatti-mærket i 2005.

Den sidste Chiron er i lighed med sine 499 søskende håndbygget på Bugattis fabrik i den franske by Molsheim. Lakeringen er en blanding af “Atlantic Blue” og “French Racing Blue”.

LÆS OGSÅ: Branchen advarer: Om lidt koster en liter benzin 26 kroner

– Denne 500. og sidste Chiron-model er et passende farvel, der fanger en afgørende arv, der for altid vil blive ætset ind i bilhistorien.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Bilen banede vejen for et lysende nyt kapitel, der begynder med produktionen af Bolide og W16 Mistral og fortsætter med afsløringen af vores nye model i juni, siger Bugattis øverste direktør Christophe Piochon i en pressemeddelelse.

Bugatti Chiron L’ultime ‘nøjes’ med 1.500 hestekræfter fra en 8-liters W16-motor med vanvittige fire turboer. Afsløringen, der endnu ikke er navngivet, får lige så mange cylindre.

Det sker dog i V-form og helt uden ladetryk fra turboer. Alligevel forventes bilen at få op mod 1.800 hestekræfter og et speedometer, der først render ud ved 550 km/t. Læs meget mere om det her.

Noget andet, vi skal forvente går i graven, er rigtig mange helt almindelige personbiler fra de fleste bilmærker i Europa.

Mere efter annoncerne:

BETALER DU OGSÅ FOR MEGET FOR DIN BILFORSIKRING?

Indtast din nummerplade herunder og se gode priser på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Nye EU-regler betyder nemlig at store dele af bilmærkernes nuværende modelprogrammer bliver ulovlige at sælge som nye biler i de 27 medlemslande. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!


Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler