Annonce:

Lille pen kan afsløre svindel med biler i Danmark

Det er ikke ulovligt at omlakere en bil i Danmark. Men omlakering kan alligevel skjule noget meget ulovligt. Nu vækker en lille dims begejstring i autobranchen.

Det er ikke ulovligt at omlakere biler i Danmark. Men en omlakering kan hurtigt skjule noget meget kriminelt. Nemlig kloning af biler.

Hos skadebranchens organisation SKAD vækker en lille laktykkelsesmåler dog begejstring. Den kan, som navnet antyder, bruges til at måle laktykkelsen på en bil.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:

Artiklen fortsætter her:

Det skriver Motor-magasinet.

Og dermed også om der har fundet en hel eller delvis omlakering sted. At give en bil en ny farve er ikke ulovligt, men de forkerte typer kan med en omlakering forsøge at skjule en klonet bil.

LÆS OGSÅ: “Dansk” bilmærke varsler konkurs, mener FDM

Og derfor giver en laktykkelsesmåler god mening, mener SKAD. Måleren har en meget stor nøjagtighed med bare få sekunders brug. Og så er den billig.

Artiklen fortsætter efter annoncerne:


Artiklen fortsætter her:

Den lille pen fungerer ved hjælp af en magnet og en skala. Når magneten slipper lakken, kan man ved hjælp af skalaen på pennen finde frem til lakkens tykkelse.

Boosted har tidligere sat fokus på netop klonede biler. Og lakken er langt fra det eneste, som de kriminelle forsøger at skjule deres svindel med. I 2021 anslog Niels Becker, der er vært på den danske Youtube-kanal ‘High on Cars’, at op mod 50.000 biler i Danmark kan være klonet.

Flere synsmænd har også modtaget domme for enten at være med til eller dedikeret stå bag kloninger af biler i Danmark. Senest begyndte en retssag mod en synsmand i januar måned. Læs mere om det her.

Læs flere spændende nyheder fra og om bilernes verden lige her!

Mere efter annoncerne:

9 UD AF 10 SPARER 3.000 KR. PÅ DERES BILFORSIKRING

Gør som 800.000 andre! Indtast din nummerplade og få overblik på 30 sekunder - gratis:


Mere herunder:

Annonce:

Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen
Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over 10 år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk
Annonce:

Nyeste artikler

Annonce:

Motorsport

Annonce:
Annonce:

Gratis tjek!

Indtast din nummerplade herunder og se billige bilforsikringer. Det er helt gratis:

Læs også

Husk det nu!

Populære

Skal du med?

Flere populære artikler

Læs også

Altid gratis artikler