Lamborghini: Elbiler vil stadig have en vild lyd

Lamborghini Sian er ikke en elbil. Men hybrid-V12'eren giver alligevel en idé om mærkets fremtid.

Uanset hvad, Lamborghinier kører på, vil mærkets biler altid kunne tænde ‘noget’ i folk, mener mærkets designchef.

Lamborghini bevæger sig – ligesom alle andre bilmærker – i retningen af elektrificering. Og det, mener mærkets designchef, er ikke helt så skidt endda. Chefen hedder Mitja Borkert, og til Autocar siger han, at Lamborghinis biler stadig vil ligne og lyde som rumskibe. Og det uanset hvad bilerne kører på.

Annonce for Danmarks største bilmesse:

Lamborghini lancerer sin sidste bil med ren forbrændingsmotor allerede i år. Før man i 2024 er klar til at producere hybridbiler som overgang til elbiler i 2028. Den næste generation af SUV’en Urus bliver formentlig den anden elbil fra fabrikken i Sant’Agata. Før den vil en mindre elbil skulle klemmes ind i fabrikkens i forvejen sparsomme modelprogram.

Borkert ser flere muligheder i det at gå fra fossil til elbiler. Blandt andet peger designchefen på, at man kan bruge udstødningsrørets placering til mere aerodynamik, når fabrikken ‘slipper’ for forbrændingsmotoren.

– Jeg er helt overbevist om, at vi kan finde på noget smart aerodynamik i fremtiden, siger han til mediet.

Reklameblok:Reklamelink:
Er kæresten trist og sur? Bare rolig, her er den rette kur!

Hvad Lamborghini helt præcist har i tankerne, ved kun folkene på fabrikken. Men lidt er dog sluppet ud. Blandt andet at mærket – måske – har tænkt sig at bruge modelnavnet Revuelto. Måske til elbil. I hvert fald har italianerne registeret det som varemærke for bare et par dage siden.

 

Reklamelink:
Skal kæresten forkæles med lækkerier? Så klik her og se mere!

Bjørn S. Nielsen er uddannet journalist, og så er han webredaktør på Boosted.dk. Han har skrevet professionelt om biler i over otte år. Har du en god historie eller et forslag til en artikel? Så skriv til bj@boosted.dk